Vevhovud for Forskningstorget 2010

Lenke til Forskningsdagenes nettsted

Meny

Forside
Om Forskningstorget
Explore the Oslo Science Fair
Kart over området

UiO, Biologisk institutt

Når gamle dinosaurer skaper trøbbel for dagens økosystem

Lurer du på hvorfor dyrelivet i havet ser ut som det gjør, hvordan arter er avhengig er hverandre, og ikke minst hva som skjer når økosystemer blir utsatt for oljeutslipp?

Kom innom standen vår og bli kjent med sjømus, pyntekrabber og kråkeboller, samt annet dyreliv fra havet. Her kan du se hvordan sjøstjerner spiser og mosdyr lever i esker, på nært hold. Spør oss om hva som skjer når olje havner i havet og alt annet du lurer på om naturen.

Mer om olje: Olje er døde organismer presset sammen og omdannet over millioner av år. Når olje havner i havet skjer flere ting på en gang: Noe fordamper opp i luften, noe siger ned til havbunn, mens mesteparten av olja blir liggende igjen som et flak og duppe på havoverflaten.

Konsekvensene av et oljeutslipp er ikke bare avhengig av mengde olje, men også av hvor lenge olja blir liggende. I havet vil olja brytes ned ulikt avhengig av ikke-biologiske faktorer, som temperatur, bølgeforhold og sollys. Og ikke minst avhenger omfanget av et oljeutslipp av hva slags dyreliv som finnes i området rundt.


Utskriftsvennlig versjon

Søk på Forskningstorget

 

Forskningstorget 2010:
Åpningstider:
Fredag 24. sep. kl. 09.00 - 16.00
Lørdag 25. sep. kl. 10.00 - 17.00

Prosjektgruppe:
Høgskolen i Akershus (prosjektledelse)
Høgskolen i Oslo
Universitetet for miljø- og biovitenskap
Universitetet i Oslo

Kontakt:
Prosjektleder: Kjersti Thoresen
Tlf. 41 69 21 05
Abonner på nyheter via RSS